Informatie aanvragen

Wijk Bloemendal

Kous Hoveniers: specialist in biodiverse tuinen in de groene wijk Bloemendal

Project Site wijk Bloemendal Alles over een biodiverse tuin
Wijk Bloemendal

Kous Hoveniers als uw Hovenier

De komende jaren worden er in totaal 1.150 nieuwe woningen gebouwd in de woonwijk Bloemendal.

Als (toekomstige) bewoner van de wijk Bloemendal in Barneveld ben je verzekerd van een groene en duurzame omgeving. In deze wijk staat biodiversiteit hoog op de agenda en worden maatregelen genomen om het leef- en voedselgebied van diverse diersoorten optimaal te maken. Als hoveniersbedrijf gespecialiseerd in biodiverse tuinen, kan Kous Hoveniers hier een belangrijke rol in spelen. 

 

Wijk Bloemendal

De wijk wordt omgeven door natuur en heeft veel aandacht voor het behoud van biodiversiteit. Bloemendal kent straks 7 verschillende woonsferen, waarbij toekomstige bewoners en omwonenden actief kunnen meedenken en meepraten over de opzet van de wijk.

Infiltratiekratten en minimale verharding voor opvang regenwater

Ook op het gebied van waterhuishouding is Bloemendal vooruitstrevend. Zo komen er in iedere voortuinen infiltratiekratten voor de berging en infiltratie van regenwater. Het dak van de woning en eventuele garage worden hierop aangesloten. Daarnaast streven ze ernaar om de particuliere terreinen zo min mogelijk te verharden, voor een maximale infiltratie van het regenwater in de tuinen.

Energieneutraal wonen met zonnepanelen en andere voorzieningen

De woningen in Bloemendal worden aardgasloos en bijna energieneutraal gebouwd, met het streven om volledig energieneutraal te zijn. Zonnepanelen zijn dan ook belangrijk voor de energievoorziening. Ook komen er andere voorzieningen in en op huizen om energie op te wekken.

Nestvoorzieningen voor huismussen, gierzwaluwen, huiszwaluwen en vleermuizen

Voor diverse diersoorten zoals huismussen, gierzwaluwen, huiszwaluwen en vleermuizen wordt er extra aandacht besteed aan hun leefomgeving. In de wijk worden nestvoorzieningen aangebracht om deze dieren te behouden in het gebied. Andere diersoorten zoals egels, bijen en talloze vogels kunnen ook profiteren van het natuurinclusief bouwen.

 

 

Wijk Bloemendal

Kous Hoveniers: dé specialist in biodiverse tuinen

Wil je als (toekomstige) bewoner van Bloemendal ook bijdragen aan biodiversiteit en een groene leefomgeving? Dan kan Kous Hoveniers je helpen met het aanleggen van een biodiverse tuin. Wij hebben verstand van het creëren van een leef- en voedselgebied voor diverse diersoorten en zichzelf te ontwikkelen op het gebied van biodiversiteit en duurzaamheid. Onze expertise en ervaring stellen ons in staat om samen met jou een unieke tuin te creëren die past bij jouw wensen en bijdraagt aan een groenere wereld.

 

Bekijk onze projecten
Wijk Bloemendal
Aart Kous

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Aart Kous: 0342 474 465 aart@koushoveniers.nl
Lees meer over ons